Mødekalender 2023 og 2024

Vi mødes i 2023 og 2024

Program og tidspunkter opdateres her på hjemmesiderne og i Klippeøen.

Bemærk: Med mindre andet er angivet afholdes vores arrangementer i Grønnegadecentret, Grønnegade 15 i Hillerød.

Listen er opdateret 24. oktober.

2023

2-3. december

Bornholm er i Hillerød.

I 2017 startede "Bornholm kommer til Hillerød". Et stort antal bornholmske virksomheder og kunstnere deltog med gode tilbud fra deres stand. Arrangementet blev gentaget de følgende år, og den 2. og 3. december 2023 kommer Bornholm igen til Hillerød. Her er der mulighed for at købe bornholmske specialiteter ind til den forestående jul. Bornholmerforeningen i Hillerød har igen en stand, som de foregående 4 år, hvor vi kan hilse på både egne og nye medlemmer og på medlemmer af vores søsterforeninger.

Bestyrelsen vil orientere nærmere herom senere. Vi udsender mail til alle dem, vi har en mailadresse på. Hvis ikke vi har din email-adresse, kan du skrive til Jørgen Thorup på kildebo@tdcadsl.dk.

I kan følge med på Royal Stage´s hjemmeside: https://royalstage.dk/kalendere/udstilling/bornholm-kommer-til-hilleroed-2023/

 

2024.

Den 14. januar.

Søndag den 14. januar får vi besøg af Michael Stoltze. Han er født i Allinge, og efter en del år på Sjælland og Jylland bor han igen på Bornholm. Han er biolog og ph.d. fra Københavns Universitet om danske sommerfugle og arbejder som biolog, forfatter og foredragsholder om naturen og især om forholdet mellem natur og mennesker.

Han var ansat ved Danmarks Miljøundersøgelser 1994-1998 og 1998-2008 i Danmarks Naturfredningsforening, hvor han arbejdede med naturpolitik, fredning og etablering af nationalparker i Danmark.

Michael Stoltze er naturforkæmper og har skrevet et stort antal kronikker og deltaget i utallige debatter om natur og naturpolitik. Stoltze har skrevet bøger om bl.a. dansk natur, eksempelvis “Danmarks Nationalparker”. Under besøget hos os vil han fortælle os om den bornholmske natur og bl.a. fokusere på nationalparkprojektet i Almindingen.

I Klippeø nr. 6 2022 var et par artikler om den bornholmske natur og de kan med fordel læses før foredraget med Michael Stoltze.

Du kan finde bladet her på hjemmesiden under menu 'Om foreningen'.

Foredraget foregår naturligvis i Grønnegadecentret og vi begynder kl. 14.00. Vi serverer kaffe og dagens kage for dkk. 50,- for medlemmer, og dkk. 75,- for andre.

 

18. februar.

Søndag den 18. februar får vi fornemt musikalsk besøg. Lone Grunwald og Finn Christiansen: kommer til Hillerød og vil underholde os i et par timer. De indskriver sig dermed i den fornemme række af bornholmske musikere vi har haft på besøg i de seneste år.  De er begge født og opvokset på Bornholm og har sunget og optrådt gennem mange år. De synger og spiller Nordiske viser med Bornholmsk islæt, sange der ’går ind under huden’.

Lone Grunwald er uddannet lærer og sanger. Hun har optrådt i diverse film, revyer og cabareter (f.eks. cafe´ Liva ) TV og radio. Finn Christiansen er også uddannet lærer og desuden skolet klassisk guitarist.  Finn har tidligere været hos os sammen med sin bror Lars Christiansen.

Lone meldte sig ind i vores forening tidligere i år, så det er et af vores egne medlemmer som står på scenen. Vi byder velkommen i foreningen.

Vi mødes i Grønnegadecentret og starter kl. 14.00. Vi serverer kaffe og dagens kage for dkk. 50,- for medlemmer, og dkk. 75,- for andre.

 

17. marts.

Generalforsamling.